Green and Grey Blog

Το ιδανικό προφίλ ενός υποψήφιου συνεργάτη

κουμπια κοινοποιησης

Εύα Τασιούκα - Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνη HR

Μέσα από τις πολλές συνεντεύξεις που έχω κάνει στην εταιρία και παρατηρώντας την εξέλιξη των ανθρώπων που καλωσορίζουμε συνεχώς στην ομάδα μας, έχω συγκεντρώσει κάποια δυνατά χαρακτηριστικά και μερικά ξεχωριστά γνωρίσματα που μπορούν να σε κάνουν να διακριθείς εάν επιλέξεις να εργαστείς ως σύμβουλος ακινήτων.

Πρώτο και κυρίαρχο χαρακτηριστικό όλων, είναι η θέληση. Αν δε θέλεις πραγματικά να πετύχεις, δεν πρόκειται να πετύχεις. Όταν κάτι το θέλεις πολύ πρέπει να αναπτύξεις την σωστή τακτική, το κατάλληλο σύστημα, τους ορθούς μηχανισμούς για να το καταφέρεις. Η σωστή προετοιμασία είναι εκείνη που θα σε οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα.

Όσο δεν προετοιμάζεσαι, όσο δεν αλλάζεις στοιχεία σε όλα τα παραπάνω τότε είσαι καταδικασμένος να απομακρύνεσαι από τον στόχο σου. Ο συνεργάτης λοιπόν που είναι επιτυχημένος είναι εκείνος που ξέρει τι θέλει, έχει προσδιορίσει σωστά τον στόχο του και κάνει τα πάντα για να τον φτάσει και γιατί όχι, και να τον ξεπεράσει! Η επιτυχία είναι για αυτόν κάτι σαν θήραμα, το κυνηγάει μέχρι να το κάνει δικό του και πρέπει να βρει όλα τα μέσα και τους τρόπους για να το κατακτήσει.

Δεν αρκεί όμως μόνο η θέληση. Πρέπει πάντα να συνδυάζεται με δουλειά και αληθινή προσπάθεια. Πολλές φορές ειδικά στο ξεκίνημα βλέπουμε ανθρώπους που το θέλουν πολύ, αλλά όλη αυτή η πεποίθηση μένει μόνο στα λόγια.

Η θέληση αυτή λοιπόν πρέπει να αποδεικνύεται με πράξεις και πάνω στην δουλειά. Είναι αναγκαίο να εκδηλώνεται και να διοχετεύεται σε κάθε ενέργεια σχετική με την δουλειά. Ο καλός συνεργάτης εστιάζει όλο αυτό το συναίσθημα σε διάφορες πτυχές του επαγγέλματος. Στα τηλέφωνά του προς πελάτες, στα ραντεβού του, σε νέες γνωριμίες, στις υποδείξεις. Αυτή η θέληση μετουσιώνεται από πλευράς του σε σκληρή προσπάθεια, η οποία τον φέρνει πιο κοντά στο θήραμά του, δηλαδή την επιτυχία.

Άρα η θέληση και η προσπάθεια μόνο αρκούν; Φυσικά και όχι! Πρέπει να αλλάζεις και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Κάθε επόμενο ραντεβού πρέπει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Η δημιουργικότητά σου, οι αφηγήσεις σου, οι ιστορίες, τα επιχειρήματά σου, ο λόγος και η στάση του σώματός σου πρέπει συνεχώς να μεταβάλλονται προς το καλύτερο. Ένα τέλειο προφίλ υποψήφιου συνεργάτη για να ενταχθεί στην ομάδα μας είναι εκείνο που είναι διατεθειμένο να αλλάζει και να μαγνητίζεται από την πρόκληση για αυτοβελτίωση και εξέλιξη.

Τέλος το πιο σημαντικό! Αφού υπάρχει η βαθιά θέληση, η έντονη προσπάθεια και η διάθεση για αλλαγή, τότε αυτό το τρίπτυχο πρέπει να ενισχυθεί από την φιλοδοξία για την τελειότητα. Σε αυτόν το χώρο πρέπει να διψάς, ώστε να γίνεις ο καλύτερος και να μη συμβιβάζεσαι με την μετριότητα. Μόνο όταν είσαι εμμονικός με το μεγάλο σου όνειρο για επαγγελματική κορυφή, για αναγνωρισιμότητα, για καταξίωση, για διάκριση, θα οδηγηθείς στην πρωτιά και θα βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Ένας λοιπόν καλός συνεργάτης έχει αστείρευτη θέληση, επίμονη προσπάθεια, είναι αποφασισμένος για αποδοχή μεγάλων αλλαγών και έχει μια ασταμάτητη φιλοδοξία. Όλες αυτές οι συνισταμένες τον καθιστούν μοναδικό στο Real Estate και αναπόσπαστο κομμάτι μιας ομάδας που δημιουργήθηκε για να είναι πρώτη.