Green and Grey Blog

Επαγγελματική Ευκαιρία

κουμπια κοινοποιησης

Εύα Τασιούκα - Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνη HR

Πολλές φορές, όσο εξελίσσεσαι επαγγελματικά, συνειδητοποιείς ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν, είναι εκεί έξω αλλά εσύ δεν τις βλέπεις ή δεν τολμάς να τις αρπάξεις.

Ο φόβος, ο συμβιβασμός, το ρίσκο της αλλαγής σε απομακρύνουν καθημερινά από χιλιάδες τέτοιες ευκαιρίες. Το χειρότερο, δε, όλων είναι όντως να περνούν από μπροστά σου και να μην τις βλέπεις καν. Είναι σαν να κοιμάσαι ή να φοβάσαι να ξυπνήσεις.

Την ώρα όμως που εσύ δεν τις αρπάζεις υπάρχουν εκεί έξω άλλοι που τις κάνουν πραγματικότητα και τις επιλέγουν, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έχουν το κριτήριο να τις καταλάβουν, την επαγρύπνηση να τις αξιολογήσουν, την τόλμη και την σιγουριά να τις επιλέξουν, το ένστικτο να τις κυνηγούν, την επιμονή να τις κατακτήσουν.

Ο κόσμος εκεί έξω είναι γεμάτος με ευκαιρίες . Εμείς όμως πολλές φορές κλείνουμε τα μάτια μας σ' αυτές και τις αφήνουμε να μας προσπεράσουν.

Σε κάθε επαγγελματικό κλάδο αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα. Ακόμα και μέσα σε μια εταιρία αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι τα πηγαίνουν καλύτερα.

Μάλλον κρατούν τα μάτια τους ορθάνοιχτα σε αυτές τις ευκαιρίες γιατί η φιλοδοξία και το όραμά τους, τους ωθεί να τις αρπάξουν.

Μάλλον δεν τους φοβίζουν, αλλά τους προκαλούν και τους κινητοποιούν. Μην μένετε αμέτοχοι και φοβισμένοι, γιατί εκεί έξω υπάρχουν πολλοί που δεν τις φοβούνται!