Green and Grey Blog

Επιλέγοντας τους κατάλληλους.

κουμπια κοινοποιησης

Εύα Τασιούκα - Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνη HR

Δύσκολο ..Πιο συγκεκριμένα πολύ πιο δύσκολο όταν επιλέγεις για μια ομάδα, για μια εταιρία με μεγάλες προσδοκίες, που θέλει να έχει δίπλα της συνεργάτες με την ίδια νοοτροπία, την ίδια φιλοδοξία, το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για επιτυχία

            Οι παλιοί συνεργάτες της Green & Grey είναι δεμένοι. Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι τόσο κοντά. Έμαθαν να συνεργάζονται, έμαθαν να αλληλοϋποστηρίζονται, συνήθισαν να μην ανταγωνίζονται.. Η απάντηση σε όλα αυτά ήταν και είναι ναι, γιατί είναι στο dna τους να πετυχαίνουν, να εξελίσσονται, να έχουν προσδοκίες, να έχουν κοινούς στόχους, να θέλουν την Green & Grey δυνατή, γιατί είναι η ομάδα τους, γιατί είναι όπως λένε η φανέλα τους, για την οποία αγωνίζονται, για την οποία προσπαθούν.

            Να διακρίνεις καλούς πωλητές και ταλαντούχους ελεύθερους επαγγελματίες ίσως είναι η πιο περίπλοκη πτυχή αυτής της δουλείας αλλά παράλληλα και μια πρόκληση.

            Στην αρχή βλέπεις βιογραφικά.. έλα όμως που η πώληση δεν έρχεται μέσα από μεταπτυχιακά , ούτε μέσα από σεμινάρια. Η πώληση είναι στο dna σου. “Softskills”. Απουσιάζουν !! “Μεταπτυχιακά”. Πλεονάζουν!! Χαρακτηριστικά ενός καλού πωλητή. Επικοινωνία, Εξωστρέφεια, Πειθώ, Ευχέρεια λόγου, δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση. Ταλέντα, χαρίσματα, όχι συνέδρια και σεμινάρια..  Όλα σχετικά με την προσωπικότητα, όλα σχετικά με τον χαρακτήρα, τίποτα σχετικό με την εκπαίδευση.

            Πως όμως βρίσκεις τέτοιες προσωπικότητες , όταν έχεις μεγαλώσει σε μια κοινωνία που γεννά εξειδικευμένους, που δημιουργεί επιστήμονες, αλλά πολύ συχνά ανθρώπους χωρίς επικοινωνιακά χαρίσματα. Έχουμε εκπαιδευτεί να είμαστε καλοί μαθητές, να είμαστε καλοί επιστήμονες, είμαστε όμως απαίδευτοι στην συναναστροφή, στην επικοινωνία .Ξέρουμε πολλά αλλά δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε. Έχουμε στερεότυπα και νόρμες να βρούμε επαγγελματικά κάτι ασφαλές, κάτι σταθερό, κάτι μόνιμο. Γιατί κανείς δεν μας εμφύσησε, δεν μας μίλησε, δεν μας έπεισε να βρούμε κάτι που να μας ταιριάζει, κάτι που θα θέλει θυσίες για να μας φέρει πιο κοντά στους στόχους μας. Comfort zone  και επιτυχία, ετερώνυμα που δεν έλκονται αλλά συγκρούονται.

            Μέσα από αυτήν την συνεργασία βλέπω συχνά υποψήφιους συνεργάτες που συγκρούονται, έχοντας από τη μια το όνειρο αλλά από την άλλη την ασφάλεια και τα στερεότυπα. Συγκρούσεις που γιγαντώνονται όταν ακούνε από τους φίλους τους.. “που πας να μπλέξεις” .Μπορεί να είναι για τα δύσκολα αλλά συμβιβάζονται με τα εύκολα.

            Κάπως έτσι μέσα από την δουλειά μου, ψάχνω αυτούς τους λίγους, που δεν φοβούνται το που πας να μπλέξεις, που θα ρίσκαραν για μια προοπτική, που δεν θα συμβιβαζόταν με τα εύκολα, που θα τους άρεσαν τα δύσκολα, που θα ήταν μαχητές, που θα ήταν φιλόδοξοι, που θα ήταν οραματιστές, που θα ήταν πωλητές, που θα ήθελαν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, που θα έψαχναν μια ομάδα που θα τους έδειχνε τον τρόπο, μια ομάδα που θα υποστήριζε τα όνειρά τους.

            Ο φόβος μας κρατάει πίσω και η Green & Grey ψάχνει αυτούς που δεν φοβούνται αλλά αυτούς που τολμούν..!