Green and Grey Blog

Ξεκίνησε να δουλεύεις το "μέσα".

κουμπια κοινοποιησης

Φάνης Κιόσης,  Co-Founder & Spirit  της Green & Grey

Όταν γνώρισα τους συνεργάτες της Green & Grey αναρωτιόμουν πως είναι τόσο επικοινωνιακοί, τόσο εξωστρεφείς, τόσο άμεσοι;

Μου ανέφεραν και μου αναφέρουν συχνά ότι η πώληση είναι συναισθήματα και όχι επιχειρήματα. Δεν έχει τόσο σημασία τι λες αλλά πως το λες και πότε το λες. Παρατηρούσα το πάθος τους, τον ενθουσιασμό τους, τα βλέμματά τους, τις εκφράσεις τους.. όλα τόσο έντονα.. όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Πως το κάνουν; Πως θα το καταφέρω κι εγώ ; Πρέπει να μιλάω πιο δυνατά, πρέπει να κινώ πιο έντονα τα χέρια μου , πρέπει να κοιτάζω πιο επίμονα, πρέπει να ντύνομαι καλύτερα. Ερωτήματα, προβληματισμοί αλλαγές και διορθώσεις που αφορούσαν μόνο το “έξω” αφήνοντας αδούλευτο το “μέσα”  και γιατί να μας ενδιαφέρει το “μέσα”.

Αρνιόμουν να πιστέψω την σημαντικότητα του “μέσα”. Όλα είναι η δύναμη της εικόνας, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο “φαίνεσθαι” ..ποτέ δεν σκεφτόμουν την αφετηρία παρά μόνον το αποτέλεσμα. Κάπου εκεί ήρθαν οι σκέψεις ότι πρέπει να λειτουργήσω μιμητικά και να αντιγράψω την εικόνα τους, το συναίσθημά τους, τις εκφράσεις τους. Πάλι “zoom in “ και όχι “zoom out”.

Κάπου εκεί ήρθαν οι απαντήσεις σαν χαστούκι που σε ταρακουνάει.. Ξεκίνησε να δουλεύεις το “ΜΕΣΑ”. Αυτό σε κάνει να μιλάς με αυτοπεποίθηση , αυτό σε κάνει να διαχειρίζεσαι τους ανθρώπους, να έχεις απαντήσεις, να έχεις σιγουριά, να έχεις έκφραση, να έχεις συναισθήματα, να έχεις πάθος, να έχεις ανησυχίες.

Το μεγάλο ερώτημα πως δουλεύεις το “μέσα”, δεν είναι ένα απλό ερώτημα αλλά αγώνας δρόμου.. μάλλον κάτι σαν το δυνατό χαστούκι που ανέφερα πριν. Διάβασμα, βιβλία, ομιλίες, σεμινάρια, ερεθίσματα, παραστάσεις, προσλαμβάνουσες.. απογοήτευση, ΓΟΛΓΟΘΑΣ, που πρέπει να τον ανεβείς , που πρέπει να κάνεις το “zoom out” γιατί συνειδητοποιείς ότι είναι ο μόνος ανηφορικός δρόμος για να επιτύχεις. Έμπνευση , η οποία γεννάται από ερεθίσματα, δημιουργικότητα, η οποία έρχεται μέσα από εικόνες.. Μόνον αν εκθέσεις τον εαυτό σου σε όλα αυτά και αφήσεις στην άκρη τον μεγεθυντικό φακό και δεις την οπτική από απόσταση θα καταφέρεις να μιλάς όμορφα , να εκφράζεσαι έντονα, να νιώθεις τα συναισθήματά σου, να αρχίσεις να μοιάζεις με τους συνεργάτες της Green & Grey.

Κάπως έτσι αποφάσισα να εκτεθώ σε ωραίες εικόνες και είπα να το τολμήσω. Έχεις τόσες ωραίες προκλήσεις και προσκλήσεις για να εκτεθείς, κάποιες από αυτές είναι επιτυχημένες σε υπερθετικό βαθμό. Κάπως έτσι αποφάσισα να επισκεφθώ τα ωραία κτίρια του open house και να βρω μόνη μου περπατώντας τα ερεθίσματά μου και να δημιουργήσω τις επόμενες εικόνες μου, που θα μεταμορφωθούν σε έμπνευση, που θα μεταμορφωθούν σε δημιουργικότητα, που θα με κάνουν να μοιάζω με την όμορφη ομάδα μου.