Green and Grey Blog

Ο Ατελείωτος Φλεβάρης, η Επικαιρότητα του Real Estate και ο De Niro

κουμπια κοινοποιησης

Φάνης Κιόσσης

Ο αγαπημένος μου Ντε Νίρο σε μια συνέντευξη του συμβουλεύοντας τους νέους ηθοποιούς, είχε πει ότι χρειάζεται να έχεις ηρεμία σε αυτά που σου συμβαίνουν στην ζωή. Όταν όλα πηγαίνουν χάλια, αλλά και όταν όλα πηγαίνουν καλά μην τρελαίνεσαι…μείνε προσγειωμένος, μείνε ήρεμος.


Δεν είναι μυστικό ότι στον κλάδο μας, πιθανότατα και στην υπόλοιπη βέβαια αγορά, οι πρώτοι μήνες του έτους με βασικό πρωταγωνιστή τον Φεβρουάριο δεν είναι και οι καλύτεροι από άποψη κινητικότητας!

Οι συζητήσεις μας με ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν συγκλίνουν όλες σε αυτό το συμπέρασμα.

Έχω ακούσει αυτές τις μέρες τρομερές ατάκες για το πόσο δύσκολος μήνας ήταν αυτός ο Φεβρουάριος από πολύ κόσμο.

Αν κρίνω από την δίκη μας δραστηριότητα θα σας πω ότι και φέτος υπάρχει αυτή η περίεργη αίσθηση. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει δουλειά ή κίνηση. Απεναντίας είμαστε μέσα σε υποθέσεις αρκετές και μεγάλες.

Το θέμα είναι ότι φαίνεται να ανοίγουν και να μην προχωράνε με τίποτα, για διάφορους λόγους.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχει ψυχολογία για αποφασιστικές κινήσεις που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει οτιδήποτε.


Οι απόψεις για την αιτία που συμβαίνει αυτό ποικίλλουν και περιλαμβάνουν τον κακό καιρό ή και τα τραγικά γεγονότα που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος αν ανοίξει μια εφημερίδα ή τις ειδήσεις στην τηλεόραση, μέχρι φυσικά την απίστευτη ακρίβεια στο απαραίτητο για όλους σούπερ μάρκετ αλλά και τους φουσκωμένους λογαριασμούς σε ρεύμα και θέρμανση που προφανώς πονοκέφαλο φέρνουν και όχι διάθεση για αγορές.

Είναι πολλές οι φορές που η αναποδιά των εξελίξεων σε όποια υπόθεση παλεύεις σε κάνει να φτάνεις στα όρια της υπομονής σου. Είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι επί μέρες ότι εργάζεσαι πάνω στα ίδια και στα ίδια θέματα και να μην προχωράει τίποτα που να σε φτάνει στα όρια της απελπισίας.

Όλο αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος που φορτίζει με νεύρα τον καθένα και δυσχεραίνει την οποιαδήποτε συνεννόηση καθώς βλέπεις γύρω σου κόσμο που είναι γεμάτος ένταση και νεύρα τα οποία εισπράττει και αμέσως μετά τα διοχετεύει στον επόμενο που θα συναντήσει…στο επόμενο φανάρι πχ. Σε εμένα. Σε εσένα!

Αν και είναι απίστευτα εύκολο να την πατήσω και να μπλεχτώ σε αυτόν τον κύκλο κι εγώ (και λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου🙂) προσπαθώ πραγματικά να σκέφτομαι όσο μπορώ λογικά.


Η λογική τι λέει σε αυτή την φάση;

Υπομονή…είναι μια κατάσταση που θα περάσει και θα φέρει την επόμενη που ξαφνικά όλα αυτά που σε παιδεύουν τώρα θα λυθούν ή θα εξελιχθούν τουλάχιστον φέρνοντας μια εσωτερική ηρεμία στους περισσότερους που σιγά σιγά θα διοχετεύεται με την σειρά της στην αγορά.

Αν μπορούσα να οπτικοποιήσω το σκεπτικό αυτό θα ήταν μια καμπύλη που πάει κατά καιρούς μια πάνω και μια κάτω, όπως γίνεται πάντα σε ένα κύκλο γεγονότων χρονικά, βάζοντας ακριβώς στην μέση μια ευθεία οριζόντια γραμμή που δείχνει την σταθερότητα που πρέπει να έχεις σαν επαγγελματίας, αλλά και γενικά σαν άνθρωπος.

Είναι η ευθεία γραμμή της ψυχραιμίας του ανθρώπου που δεν αφήνει τις δυσκολίες ή τις επιτυχίες να τον απογοητεύσουν ή να τον ενθουσιάσουν αντίστοιχα, αλλά που συνεχίζει να λειτουργεί με γνώμονα την μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανάπτυξη είτε τα πράγματα πάνε καλά είτε άσχημα!

Ψυχραιμία λοιπόν και ενέργειες που αναπτύσσουν τον οργανισμό πάνω στον οποίο εργάζεσαι…βρέξει χιονίσει!