Green and Grey Blog

Τα πρώτα βήματα στο REAL ESTATE

κουμπια κοινοποιησης

Εύα Τασιούκα - Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνη HR

Το επιτυχημένο ξεκίνημα στο Real Estate και σε κάθε επάγγελμα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Τα μυστικά ενός επαγγέλματος τα καταλαβαίνεις μέσα από τα χρόνια που συναναστρέφεσαι με ανθρώπους επιτυχημένους μέσα σ΄ όλο αυτό.

Ξεκινάς με την πώρωση της εκκίνησης που συνοδεύεται από την θέληση να τα μάθεις όλα, να ρωτήσεις πολλά, να κάνεις τα πρώτα βήματα, να φοβηθείς τι θα πεις στο πρώτο ραντεβού και τι μπορεί να σε ρωτήσει ο πελάτης. Συνεχίζοντας, κατά τις πρώτες εβδομάδες νιώθεις ότι τα έχεις δώσει όλα, ενώ δεν βλέπεις ακόμα αποτελέσματα.

Μεγάλη ψευδαίσθηση να νομίζεις ότι σ’ έναν μήνα προσπάθειας θα πρέπει να γίνεις ο μεγαλύτερος μεσίτης της πόλης, που κλείνει το ένα deal μετά το άλλο. Ακόμα μεγαλύτερη ψευδαίσθηση να πιστεύεις ότι αυτή η απογοήτευση θα σε οδηγήσει κάπου.Εκεί είναι που έρχονται τα πρώτα ραντεβού, οι πρώτες υποθέσεις, χωρίς να κοιτάει κάνεις την απογοήτευσή σου. Ξαφνικά πρέπει να μάθεις να ψυχογραφείς τους ανθρώπους, να διαχειρίζεσαι ανθρώπους που σου εμπιστεύτηκαν την περιουσία τους, γιατί τους είπες ότι είσαι ο καλύτερος. Τώρα λοιπόν όλο αυτό καλείσαι να το αποδείξεις στην πράξη, μέσα από την δουλειά σου, μέσα από τις υπηρεσίες σου.

Καλείσαι να γίνεις επιδραστικός, να κινήσεις τα νήματα, να πάρεις αποφάσεις, να καθορίσεις καταστάσεις, να εκπροσωπήσεις, να βγεις μπροστά, να προασπιστείς οικονομικά συμφέροντα, να διαπραγματευτείς. Η μεγαλύτερη παγίδα είναι να πιστέψεις ότι όλα αυτά αρχίζεις να τα κάνεις καλά, επειδή τα έκανες μια φορά.

Όχι. Εκεί είναι που συνεχίζεις, κάνοντας κι άλλες αλλαγές, διορθώσεις, βελτιώσεις, βρίσκοντας λύσεις, αποκτώντας δημιουργικότητα, ρωτώντας, μαθαίνοντας κι άλλα πολλά, μένοντας ώρες στο γραφείο και ανακαλύπτοντας πως όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει καλύτερη, πώς θα κερδίζεις την εμπιστοσύνη του κόσμου, πως θα αποκτάς τον σεβασμό των άλλων, πως θα εξυπηρετείς καλύτερα, πως θα κάνεις ασυνήθιστα τηλέφωνα, ωραίες παρουσιάσεις. Ακόμα περισσότερο πως θα διαφημίζεις πιο δυνατά και ηχηρά τον εαυτό σου και την εταιρία που εκπροσωπείς. Όλη αυτή η ασταμάτητη προσπάθεια και ασυγκράτητη δουλειά είναι εκείνη που θα σε πάει μπροστά.

Είναι μεγάλη αλήθεια πως η απειρία, η έλλειψη γνώσεων και κατάρτισης, η δυσκολία στην πώληση πρέπει να καλυφθούν από τα θετικά στοιχεία που κουβαλάς στο ξεκίνημά σου. Αυτά είναι ο ενθουσιασμός, η θετικότητα, το πείσμα, η θέληση, η αγάπη για αυτό το νέο βήμα. Ο πελάτης θέλει να δει έναν επαγγελματία απέναντί του διψασμένο για την επιτυχία, με μια αστείρευτη διάθεση να τα καταφέρει.

Κλείνοντας ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία σ’ αυτό το επάγγελμα είναι να μείνεις κολλημένος για πάντα στην πρώτη, τη μια και μοναδική πρώτη συμφωνία σου. Σ’ αυτή την ενθουσιώδη ψευδαίσθηση βλέπεις καριέρες ανθρώπων να ξεκινούν αλλά και να τελειώνουν.

Σ αυτό το επάγγελμα λοιπόν ξεκινάς ορμητικά, δυναμικά, έντονα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς αμφιβολίες, χωρίς ψευδαισθήσεις, αλλά με διάθεση, θετικότητα, ενέργεια στα τέρματα, μ’ ένα γερό στομάχι, χωρίς απογοητεύσεις, χωρίς συναισθηματισμούς ή γκρίνιες. Όλα αυτά τα «χωρίς» είναι και θα πρέπει να είναι το ξεκίνημά σου. Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή ενός ανηφορικού δρόμου, τον οποίο πρέπει να είσαι πολύ αποφασισμένος ότι θ ‘ ανεβείς. Η κορυφή της επιτυχίας είναι δύσκολη και εσύ πρέπει να θέλεις να φτάσεις εκεί.