Green and Grey Blog

Η ευθύνη μας για το ξεκινημα ενός νέου συνεργάτη

κουμπια κοινοποιησης

Εύα Τασιούκα - Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνη HR

Στην κουλτούρα της Green & Grey υπάρχει μια έντονη ευθύνη σχετικά με το ότι ένας νέος συνεργάτης μας εμπιστεύεται το επαγγελματικό του μέλλον.

 

Πρέπει να θυμόμαστε ότι όσοι είμαστε μέσα σε αυτόν τον χώρο, δεν επιλέγουμε απλά προφίλ ανθρώπων αλλά παίρνουμε, πολλές φορές, μια σημαντική ευθύνη της επαγγελματικής ζωής όλων αυτών με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

 

Εμείς, λοιπόν, θέλουμε όσο τίποτα ένας νέος συνεργάτης να αντιληφθεί γρήγορα τα δεδομένα της δουλειάς, να αφομοιώσει άμεσα τις γνώσεις και τις συμβουλές που του δίνουμε, να τολμήσει και να εκθέσει τον εαυτό του σε περιπτώσεις και συμφωνίες, να μην φοβηθεί, να μην απογοητευτεί, να μας εμπιστευτεί!

 

Νιώθουμε ορισμένες φορές ότι θέλουμε ο συνεργάτης να πετύχει περισσότερο απ΄ ό,τι θέλει ο ίδιος και το πιστεύουμε περισσότερο απ΄ότι πιστεύει ο ίδιος στον εαυτό του.

 

Αυτή λοιπόν την ευθύνη την εκφράζουμε μέσα από την υποστήριξη, την καθοδήγηση, την θέληση και την παρακίνηση.

Είναι ευθύνη μας να μην αφήσουμε τον συνεργάτη να αποτελματωθεί, να του περάσουμε άμεσα την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, τη νοοτροπία μας. Να του μάθουμε να πεισμώνει στα δύσκολα, να μην εγκαταλείπει στις αναποδιές.

 

Είναι ευθύνη μας να τον κάνουμε να πιστέψει στον εαυτό του, τις δυνατότητές του, να το ονειρευτεί, να το ζήσει, να μην το φοβηθεί.

 

Τις τελευταίες μέρες στην Green & Grey παρατηρώ τους νέους συνεργάτες να παίρνουν τις πρώτες τους αναθέσεις, να διαχειρίζονται τους πρώτους τους πελάτες και νιώθω ότι αυτή η ευθύνη αξίζει, καθώς είναι τεράστια η χαρά που νιώθεις όταν βλέπεις, μέρα με την μέρα, να πλησιάζουν πιο κοντά στο όνειρο τους, να κάνουν τα πρώτα τους δυνατά βήματα, βήματα τα οποία θα τους οδηγήσουν στην δική τους επιτυχία, στην δική τους επαγγελματική πορεία την οποία σου εμπιστεύτηκαν!