Green and Grey Blog

Κάντε τους άλλους να καταλάβουν ποίοι είστε..

κουμπια κοινοποιησης

Εύα Τασιούκα - Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνη HR

Όταν δραστηριοποιείσαι στον χώρο του Real Estate, όπως και σε πολλές άλλες πωλησιακές θέσεις, πρέπει να επιστρατεύσεις και να βελτιώσεις στο 100% τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

 

Μόλις ξεκινάμε εκπαίδευση μ΄έναν νέο συνεργάτη από τις πρώτες συμβουλές που του δίνουμε, είναι πως σ΄αυτή την δουλειά δεν αρκεί μόνο να πουλάς καλά το προϊόν σου, αλλά να μάθεις να "πουλάς" και τον εαυτό σου. Η προσωπικότητά σου και ο χαρακτήρας σου είναι τα δυο πιο δυνατά σου εργαλεία.

 

Κανένας πελάτης δεν μπορεί να σου εμπιστευθεί κάτι, ειδικά όταν αυτό έχει μεγάλη αξία όπως στην δουλειά μας, αν δεν καταλάβει τι άνθρωπος είσαι, πως συμπεριφέρεσαι, ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου και ποιες είναι οι αξίες σου.

 

Οι πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί του, τον τροφοδοτεί μ΄έναν αριθμό στοιχείων που θα τον βοηθήσει να δημιουργήσει μια σχέση μαζί σου, διαφορετική από αυτήν που έχει με όλους τους άλλους.

 

Μια επαγγελματική σχέση χαλάει πολύ γρήγορα, όταν δεν λες στον συνομιλητή σου αρκετά στοιχεία για τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι νοιάζονται και εμπιστεύονται μόνο εκείνους με τους οποίους έχουν αναπτύξει μια σχέση.

 

Η αυτο-αποκάλυψη τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο είναι συνήθως συμμετρική, υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι αυτο-αποκαλύπτονται στον ίδιο περίπου βαθμό.

Αν δεν δώσεις και δεν ξεδιπλώσεις εσύ στοιχεία δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να ανοιχτεί ο συνομιλητής σου. Για να καταλάβεις όμως τις ανάγκες του πελάτη, τις σκέψεις του και τα βαθύτερα κίνητρά του πρέπει να τηρήσεις την συμμετρία αποκαλύπτοντας δικές σου πτυχές, ανάγκες και δικά σου συναισθήματα.

 

Τα πιο επιτυχημένα προφίλ στην Green & Grey είναι εκείνα που επικοινωνούν ανοιχτά, αβίαστα και νοιάζονται πραγματικά για τον άλλον.

 

Η καλή και ουσιαστική επικοινωνία είναι η απαρχή όλων.