Green and Grey Blog

Μια σκοτεινή πλευρά της πώλησης

κουμπια κοινοποιησης

Γιώργος Κιόσης, Co-Founder & Spirit  της Green & Grey

Για να θεωρείται κάποιος καλός πωλητής θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο τοπίο σχετικά με τα “όρια” της πώλησης. Μάλλον θα πρέπει να ξέρει ότι η πώληση δεν έχει όρια και ότι δεν σταματάει ποτέ. Είτε χρονικά, είτε τεχνικά, όπως φυσικά και η βελτίωσή της. Ωστόσο υπάρχει μια πλευρά της πώλησης η οποία είναι πιο αδικημένη αλλά απαιτεί την δική της προσοχή.

Πολλοί πιστεύουν ότι η “δουλειά” έχει τελειώσει όταν κλείσει η συμφωνία. Αντιθέτως σε αυτό το σημείο ξεκινάει το πιο ουσιαστικό μέρος της πώλησης που είναι η υποστήριξη στις δυο πλευρές. Οποιοσδήποτε εμπλέκεται για πρώτη φορά σε αγορά ή πώληση ακινήτου χρειάζεται τον “ειδικό” του.

Σε εκείνο το στάδιο ο πελάτης νιώθει αρκετά επιφυλακτικός ή ακόμα και φοβισμένος. Ο φόβος του μπορεί να ξεκινήσει , όταν έρθει αντιμέτωπος με την τεράστια γραφειοκρατία και να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της διαδικασίας, εκεί οπού αναρωτιέται αν τα χρήματα που έλαβε είναι πλαστά. Αυτό δεν είναι καθόλου παράλογο εάν αναλογιστεί κανείς τους κινδύνους που μπορούν να καθυστερήσουν ή ακόμη και να ακυρώσουν όλη την διαδικασία , την ίδια ώρα που υπάρχει μια έντονη πίεση  και ίσως ανάγκη να τελειώσει η υπόθεση.

Εκεί υπάρχει ο μεσίτης που θα απορροφήσει όλη αυτήν την ένταση και θα βοηθήσει ώστε η διαδικασία να κυλίσει πιο γρήγορα, ομαλά και εύκολα. Ο καλός μεσίτης θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του ώστε να ξεμπλοκάρει την υπόθεση όταν θα υπάρξει δυσκολία, πράγμα πολύ συχνό και πιθανό. Από την άλλη υπάρχει και ο μεσίτης που θα θεωρήσει ότι έχει κάνει την δουλειά του , έχει διεκπεραιώσει την  υποχρέωσή του με το κλείσιμο της συμφωνίας και κάπως έτσι έχει βάλει την υπόθεση στον “αυτόματο “.

Μεσίτης είναι ο πρώτος.. μεσίτης είναι και ο δεύτερος . Μήπως όμως θα πρέπει να αξιολογήσεις  τις υπηρεσίες  που προσφέρει ο κάθε ένας από αυτούς; μήπως θα πρέπει με την σωστή συζήτηση και την σωστή κριτική ματιά να αποφασίσεις ποιος σου ταιριάζει και με ποιον θα συνεργαστείς; Το πιο σημαντικό και ουσιαστικό ερώτημα.. πρέπει να συνεργαστείς με όλους ή μόνο με έναν από αυτούς; Προσπαθήστε να καταλάβετε τι υποθέσεις έχει διαχειριστεί και αν είναι ο κατάλληλος να λύσει την δική σας υπόθεση.

Συνεπώς η πώληση του ακινήτου περνά από τόσα πολλά στάδια, που είναι εξίσου σημαντικά με το κλείσιμο της τιμής και απαιτούν παράλληλα σωστό και προσεκτικό χειρισμό. Συμβουλή.. Μην φοβηθείτε  να κάνετε πρώτα αρκετές ερωτήσεις στον άνθρωπο που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε.