Green and Grey Blog

Θυμήσου ποιος είναι ο δικός σου στόχος - η δική σου επιτυχία

κουμπια κοινοποιησης

Φάνης Κιόσης,  Co-Founder & Spirit  της Green & Grey

Ίσως η στρογγυλοποίηση των αριθμών και το οπτικό ταίριασμα των αριθμών 2020, να έχει βοηθήσει τον κόσμο να πιστεύει ότι η χρονιά που έρχεται είναι η τέλεια αφορμή για νέα αρχή, νέους στόχους και νέες ευκαιρίες. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κινητοποίηση. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις μικρούς και μεγάλους να θέτουν στόχους.

Το να θέτεις στόχους είναι η μεγάλη αρχή που πρέπει να κάνεις για να ξέρεις προς τα που πρέπει να κινηθείς. Είναι ο προορισμός του ταξιδιού. Αν δεν έχεις θέσει προορισμό δεν ξέρεις προς τα που να στρέψεις το τιμόνι της ζωής σου, της δουλειάς σου. Το να τρέχεις απλά δεν αρκεί.  Ξέρω ανθρώπους που πραγματικά τρέχουν  παιδεύονται, ταλαιπωρούνται ασταμάτητα χωρίς να ξέρουν που θέλουν να φτάσουν. 

Δεν αρκεί λοιπόν να τρέχεις απλά, πρέπει να ξέρεις και προς τα που πρέπει να τρέξεις. Διαφορετικά είναι σαν να κυνηγάς την ουρά σου.  Βέβαια υπάρχει και το αντίστροφο φαινόμενο. Το να βάζεις στόχους δεν σημαίνει ότι αυτομάτως τους πετυχαίνεις. Το “dream big” είναι σίγουρα μια συμβουλή που έχει νόημα. Μόνο του όμως δεν στέκεται. Γιατί έρχεται η ώρα που ξυπνάς και καταλαβαίνεις ότι ήταν όνειρο. Εσύ όμως έχεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα. 

Από το “dream big” μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει απόσταση και δυστυχώς όσο πιο “big” τόσο πιο μεγάλη. Το αποτέλεσμα είναι το όνειρο να μένει όνειρο και η πραγματικότητα να παραμένει ίδια και μετά πάμε πάλι τα ίδια για το 2021! Έρχεται και η απογοήτευση.. γιατί τελικά μόνον στόχους είμαστε και από αποτέλεσμα τίποτα. Όποτε πάμε πάλι για ύπνο.. πάμε πάλι για όνειρο.

Στόχος, προσήλωση, προτεραιότητες, διαχείριση εαυτού, διαχείριση άλλων, πράξεις, δοκιμές, διορθώσεις, ξανά πράξεις, αποτυχίες, ξανά διορθώσεις, αυτοβελτίωση, απολογισμός έργου  και επαναπροσδιορισμός στόχου είναι μόνο λίγες από τις διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και όχι μόνον να τους ονειρευόμαστε. Στόχος και πράξεις έχουν ισάξιο ρόλο  στην πραγματοποίηση του ονείρου μας. Πρέπει και να ονειρεύεσαι και να πράττεις. Κάνοντας μόνο το ένα μπορεί να πετύχεις κάποια αποτελέσματα τα οποία όμως δεν θα ήταν τα ίδια αν έκανες και τα δυο. 

Πετυχαίνω τους στόχους μου και γενικότερα η λέξη επιτυχία όσο εύκολο είναι να την ξεστομίσεις τόσο πιο δύσκολο είναι να την πετύχεις.  Ξέρω ότι αρκετοί που θα διαβάσουν το κείμενο θα σκεφτούν ότι ωραία τα λέμε  αλλά τι κάνουμε όταν έρχεται εκείνο το πρωί ή εκείνη η μέρα που όλα πάνε στραβά και δεν έχουμε την δύναμη ούτε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Γιατί η μάχη εκεί δίνεται. Όχι τώρα που καθόμαστε σε στολισμένα ζεστά σπίτια τρώγοντας. Κάτι που λείπει από πολλούς είναι η έμπνευση. Αυτό είναι το κίνητρο! Αυτή είναι η δύναμη που θα σε σηκώσει εκείνο το πρωινό από το κρεβάτι και που θα σε σπρώξει εκείνη την μέρα που όλα ίσως πηγαίνουν στραβά . 

Τί είναι λοιπόν αυτό που σε ενθουσιάζει; Τι είναι αυτό που βλέπεις σε μια ταινία ή που διαβάζεις σε ένα άρθρο σε ένα βιβλίο και σε κάνει να ξυπνάει μια δύναμη από μέσα σου; Τι σε ξεσηκώνει; Τι κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά όταν το σκέφτεσαι; Ποια μουσική σε ξεσηκώνει και σε κινητοποιεί να μην σκέφτεσαι τίποτα αρνητικό αλλά μόνο το στόχο σου και την επιτυχία; Εγώ προσωπικά όλα αυτά τα έχω βρει. Αυτά χρησιμοποιώ (η διαχείριση του εαυτού που λέγαμε) για να ξεπερνάω τα εμπόδια και τις αναποδιές που είναι σίγουρο ότι θα έρχονται συνέχεια!

‘Όταν νιώσω ότι πέφτω.. θα θυμηθώ γιατί παλεύω μέσα από την δύναμη που θα μου δώσει ο στόχος και η επίτευξη του ονείρου μου. Όλοι το έχετε και το έχουμε. Σας συστήνω σύντομα όσοι δεν το έχετε βρει να αφιερώσετε κάποιες ώρες και να το βρείτε . Όσοι το έχετε βρει σας εύχομαι μέσα από τις πράξεις σας να το πετύχετε. Ξεκινήστε να αφιερώνετε τον χρόνο σας σε διαδικασίες που βοηθούν να γίνεστε καλύτεροι και όχι μόνο στο που θα πάτε και τι θα αγοράσετε. Εκτός λοιπόν από υγεία και χαρά θα ευχηθώ ο χρόνος που έρχεται να μας φέρει έμπνευση για επιτυχίες και επιτεύγματα. Όπως είπα.. ΤΟ ΕΧΕΤΕ!!Πάμε……!!